Time: 01:15

Zadatak tjedna


“Zadatak tjedna” jedan je u nizu projekata udruge Mladi nadareni matematičari “Marin Getaldić” kojem je cilj kroz cijelu školsku godinu zabaviti natjecatelje motivirajućim zadacima.

Svakoga ponedjeljka bit će objavljena 3 nova zadatka za taj tjedan. Zadaci su ugrubo podijeljeni po uzrastu: prvi zadatak pripremamo za osnovnoškolce, drugi za mlađe srednjoškolce, a treći za starije srednjoškolce. Naravno, možete rješavati sve zadatke, čak i one koji vam nisu prvenstveno namijenjeni.

Područja iz kojih dolaze zadaci mijenjat će se svaki tjedan. Težina zadataka prilagođavat će se vama: svaki tjedan pratimo kako rješavate i trudimo se da zadaci budu zanimljivi i izazovni što većem broju sudionika, ali isto tako da budu dovoljno lagani.

U svojim rješenjima trebate napisati cijele dokaze i argumentirati svoj postupak - pravite se kao da ste na natjecanju. Zatim će vam mentori ocijeniti postupke kao da ste na pravom natjecanju i javiti ako imaju kakve komentare na vaša rješenja. Ne morate se bojati predati nepotpuna rješenja ako zadatak niste do kraja riješili, a preporučljivo je i doraditi svoje rješenje prema uputama mentora ukoliko niste osvojili maksimalan broj bodova. Nećemo objavljivati rang listu, tako da je fokus isključivo da zadatke rješavate za sebe, svojim tempom, i kao dodatak pripremi za natjecanje!

Sretno rješavanje svima!
Autori zadataka