Time: 06:44

Dobrodošli na Marinadu!

Marinada je online natjecanje iz matematike u organiziciji Školjke i udruge Mladi nadareni matematičari "Marin Getaldić", koje se organizira povodom obljetnice rođenja hrvatskog matematičara i fizičara Marina Getaldića.

Natjecanje se sastoji od većeg broja matematičkih zadataka s odgovorom kratkog tipa, a natječe se u timovima do tri člana.

Detaljne upute i pravila možete naći ovdje.

Bitni datumi i vremena:

Početak:Oct. 4, 2020, 10 a.m.
Kraj:Oct. 4, 2020, 8 p.m.

Kratka obavijest o zadacima:

Pripremili smo vam stotinjak zadataka raznih težina i tematika. Imamo zadatke s prebrojavanjem, raznim sumama, traženjem minimuma / maksimuma, zatim nejednakostima, nizovima, grafovima, logičkim zadacima, ali i geometrijom i drugim tema.

Težine variraju od laganih do vrlo teških. Zadaci su raspoređeni po kategorijama (algebra, geometrija, kombinatorika, teorija brojeva). Unutar svake kategorije smo pokušali poredati zadatke po težini, iako nemojte to uzeti kao striktno pravilo.

Neće svi zadaci biti odmah prikazani. Zadaci se pojavljuju postepeno, otprilike svakih 10 minuta novi lanac (vidi upute). Kako bi natjecanje bilo pristupačnije što većem broju natjecatelja, svi zadaci će biti dodani u prvoj polovici natjecanja, dakle do 15h.

Ukoliko imate ikakva pitanja, pošaljite nam klikom na Obavijesti u izborniku.

Sretno na natjecanju!