Općenito | Osnovne upute | Format unosa teksta | Dodavanje | Kolekcije | Ovlasti | Ostalo

Kome je Školjka namijenjena?

Školjka je prvenstveno napravljena za učenike koji se žele aktivno pripremati za natjecanja. Nadalje, korisnici Školjke mogu biti i mentori i profesori, koji traže materijale za pripremu svojih učenika. Na kraju, Arhivu može koristiti bilo tko kome rješavanje zadataka iz matematike može biti zanimljivo.

Kako koristiti Školjku?

Ovaj projekt je zamišljen kao dodatna pomoć pri ozbiljnijoj pripremi za natjecanja iz matematike te se može koristiti na više načina. Prvi najočitiji način bi bio traženje zadataka s prijašnjih hrvatskih ili drugih natjecanja. Zadatke možete naći pritiskom na link 'Arhiva' u izborniku. Nakon što ste odabrali željene zadatke, možete pročitati njihov tekst i, nakon što ih riješite, označiti kao riješene ili poslati rješenje (detaljnije).

Osim toga, Školjka omogućuje pretraživanje zadataka po kategorija. Primjerice, zanimaju vas zadaci iz geometrije, koji su vezani uz kružnice određene težine. Upiti mogu biti i specifičniji, recimo geometrijski zadaci vezani uz Feuerbachovu kružnicu. (detaljnije o pretraživanju)

Mentori i profesori mogu isto to pretraživanje koristiti za pripremu predavanja, tražeći zadatke vezane uz određenu temu.

Napomena: Kategoriziranje ('tagiranje') zadataka vrše sami korisnici. Odnosno, Školjka će biti toliko efektivna koliko ju sami korisnici izdresiraju. Zato vas molimo da, nakon što riješite neki zadatak, potrošite desetak sekundi dodajući oznake ('tagove') koje vam se čine primjerene. Pri tome poštujte pravila (ako bi neka oznaka poslužila kao pomoć pri rješavanju zadatka, sakrijte ju tako što stavite $ na početak, npr. $feuerbach)